Weiner

Genre: Dokumentar
Længde: 96 minutter
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk

Anthony Weiner var et ungt kongresmedlem med lyse udsigter til at indtage højere embeder, da en sex-sms-skandale tvang ham til at trække sig i vanære. Blot to år senere stillede han op som borgmesterkandidat i New York City i håbet om, at man ville koncentrere sig om hans ideer frem for hans fejltrin. Han tog fejl.

Denne dokumentar har fået enestående adgang til Weiner, hans familie og hans kampagnehold. Filmen er en gribende skildring af et politisk comeback, der smeltede sammen. Efter en uventet stigning i meningsmålingerne i begyndelsen må Weiner se sit forspring dale, da nye sex-sms-anklager tvinger ham til atter at krybe til korset. Mens medierne kaster sig over ham og dissekerer hver en bevægelse, prøver han at tage føringen, men det stigende pres og den lammende nyhedsdækning døgnet rundt sætter en stopper for hans politiske forhåbninger.

WEINER balancerer mellem politisk farce og personlig tragedie. Med larmende og travle New York City som kulisse kaster dokumentaren lys over en forbløffende politisk kampagne, der kun forværres, med djærv klarhed, humor og medfølelse.


Originaltitel: Weiner
INSTRUKTØR: Josh Kriegman, Elyse Steinberg
MEDVIRKER: Anthony Weiner, Huma Abedin, Jordan Zain Weiner
PRODUKTIONSLAND: USA
Årstal: 2016

 

 

 

 
Weiner.jpg