Party Girl

Genre: drama
Længde: 96 minutter
Sprog: fransk
Undertekster: Dansk

Angelique er en 60-årig værtinde på en stripperbar ved den fransk-tyske grænse. Hendes opgave at få mændene til at drikke og føle sig godt tilpas. I frustration over manglende kunder opsøger hun den tidligere stamkunde Michel. Angelique leder efter endnu et job, men Michel er forelsket - forelsket i den illusion som Angelique sælger og har solgt hele sit liv. Angelique springer ud i det, men det bliver pludselig meget virkeligt og skræmmende for Angelique, da bryllupsforberedelserne går i gang. Det er en stærk, autentisk, nuanceret og gribende film om illusion og virkelighed.

Lige som filmens tema er filmens tilblivelse også en balance mellem virkelighed og fiktion, da Angelique i virkeligheden er Angelique, og mor til de fire børn i filmen - de spiller sig selv med deres faktiske forhold, men i en dramatiseret virkelighed. Den ene af de fire børn, Sam, er samtidig den ene af de tre instruktører bag filmen.

Filmen vandt velfortjent både Camera d'Or og Emsembleprisen ved Un Certain Regard i Cannes 2014, hvor dommerkomiteen kaldte filmen "vild, generøs og uartig"


Originaltitel: Party Girl
INSTRUKTØR: Marie Amachoukeli-Barsacq, Claire Burger
MEDVIRKER: Angélique Litzenburger, Joseph Bour, Mario Theis
PRODUKTIONSLAND: Frankrig
Årstal: 2014

 

 

 

 
party girl.jpg