My week with Marilyn

Genre: Drama
Længde: 99 minutter
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk

Marilyn Monroe er det forrige århundredes absolut største kvindelige ikon og er omgivet af en nærmest mytisk aura. I 'My Week With Marilyn', der er baseret på virkelige hændelser vækkes hun til live af Michelle Williams som gjorde det så overbevisende at hun vandt en Golden Globe for sit hudløse portræt af Monroe.

I forsommeren 1956 kommer Marilyn Monroe for første gang i sit liv til England. Her skal hun holde bryllupsrejse med sin mand, den anerkendte dramatiker Arthur Miller, og desuden spille med i 'Prinsen og korpigen'; filmen, der fører hende sammen med den legendariske instruktør og medskuespiller, Sir Laurence Olivier. Men der er ikke kun store stjerner på settet. Også den 23-årige Colin Clark, der lige er færdig på universitetet og brændende ønsker at lave film, er med under optagelserne som assistent. 

40 år senere genfortæller Clark sine erindringer og udgiver dem i dagbogsform, hvor han fortæller om de krævende optagelser. I beskrivelsen af den seks måneder lange optageperiode mangler der dog en uge. Først år senere afslører Clark i en efterfølgende erindringsbog med titlen 'My Week With Marilyn', at han har tilbragt den uge sammen med verdens største stjerne, efter at hendes mand var taget tilbage til Amerika. Og det er her, den unge Colin får et unikt glimt af stjernen bag blitzlysenes glitrende facade og offentlighedens evigt tyngende forventningspres.


Originaltitel: My Week With marilyn
INSTRUKTØR: Simon Curtis
MEDVIRKER: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh
PRODUKTIONSLAND: Storbritannien, USA
Årstal: 2011

 

 

 

 
My week with Marilyn.jpg