Med Krop og sjæl

Genre: Drama, Kærlighed
Længde: 116 minutter
Sprog: ungarsk
Undertekster: Dansk

MED KROP OG SJÆL vandt guldbjørnen for Bedste Film på Berlin Film Festival i 2017 og er nomineret til en Oscar i kategorien "Best Foreign Language Film".

Filmen er en poetisk, eftertænksom og anderledes kærlighedshistorie, der emmer af sensibilitet og romantik på sin helt egen måde. Den fortæller universelt og rørende om to menneskers forsøg på at nærme sig hinanden og et liv udenfor ensomheden.

Endre og Mária arbejder begge på et slagtehus: Endre er økonomichef, mens Mária er den nyansatte og grundige kvalitetsinspektør med autistiske træk. Chefen på slagtehuset forholder sig mistænksomt til Mária, men Endre synes hun er køn, omend hun holder sig lidt for meget for sig selv og er meget streng, når det kommer til at leve op til regeringens standarder for kød.
Om natten drømmer Mária og Endre den samme drøm. I drømmen mødes de i skikkelse af to forelskede rådyr i skoven, og de opdager det pudsige sammenfald, da en psykolog interviewer dem i forbindelse med en undersøgelse på slagtehuset. Først bliver de to introverte rutinemennesker forlegne, men senere begynder de at sammenligne deres drømme i frokostpausen.

Med tiden kan de ikke ignorere den intimitet og kærlighed, som de så nemt deler i deres fælles drømme. Men en ting er drømme; en anden er virkelighed, og det viser sig at være noget mere besværligt at genskabe intimiteten i døgnets vågne timer.


Originaltitel: Teströl és lélekröl
INSTRUKTØR: Ildikó Enyedi
MEDVIRKER: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider
PRODUKTIONSLAND: Ungarn
Årstal: 2017

 

 

 

 
Med krop og sjæl.jpg