Kvinden fra brest

Genre: Drama
Længde: 128 minutter
Sprog: fransk
Undertekster: Dansk

Sidse Babett Knudsen spiller hovedrollen som lægen, Irène Frachon, der er ansat på Universitetshospitalet i Brest i Nordfrankrig. Hun opdager at en populær slankepille indeholder et stof, der forårsager hjertestop. Irènes tese om en sammenhæng mellem pillerne og flere dødstilfælde møder massiv mistro fra sundhedsmyndighederne og den profithungrende medicinalindustri og hun må kæmpe både fagligt og personligt for at få sandheden frem.

Filmen bygger på den virkelige historie fra 2010, hvor afsløringen af medikamentet Mediators dødelige effekt, endte med at blive én af de største sundhedsskandaler i Frankrigs historie med over 500 dødsfald. Som Frankrigs svar på Erin Brockovich gik Irène Frachon ene kvinde i front mod magteliten og ses i dag som lidt af en national heltinde og forbillede.

Sidse Babett Knudsen har opbygget en solid international karriere med store roller i blandt andet ”Inferno” og ”Westworld”. Hun er uddannet i Frankrig og mestrer sproget til perfektion, som man kunne se det i sidste års ”Hermelinen” (L’hermine), som hun vandt en César for.


Originaltitel: La fille de Brest
INSTRUKTØR: Emmanuelle Bercot
MEDVIRKER: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Charlotte Laemmel
PRODUKTIONSLAND: Frankrig
Årstal: 2016

 

 

 

 
Kvinden fra Brest.jpg