Jiro dreams of sushi

Genre: dokumentar
Længde: 81 minutter
Sprog: japansk
Undertekster: Dansk

Prisvindende dokumentarfilm om den mest berømte Sushi kok i hele Tokyo, Jiro Ono. Oplev passionen der er drivkraften bag Jiros legendariske Sushi restaurant og kulinariske dynasti.

JIRO DREAMS OF SUSHI er en stille med tryllebindende dokumentar der skildrer Jiro Onos liv. Ono er en verdensberømt Sushi kok i Tokyo og har viet det meste af sit 85 år lange liv til madkunsten Sushi. Han arbejder fra solopgang til efter solnedgang; smager hver enkelt stykke fisk; træner omhyggeligt sine ansatte og former omhyggeligt hvert eneste formfuldente Sushi-værk. Jiros restaurant er mere end blot et spisested – det er et fænomen som har vundet den pretigefulde 3-stjernede Michelin vurdering.

Denne dokumentar fortæller Jiros historie; både hans usammenlignelige succes i den kulinariske verden, og hans rolle som en elskelig men kompliceret far til to. Filmens hjerte er portrættet af hvordan Jiros passion og ambition har influeret hans sønners liv. Jiros ældste søn er arvingen til det Sushi imperiet, men Jiro er ikke klar til trække sig tilbage! Er det muligt for en søn at blive sin egen mand, med en verdensberømt far der konstant overvåger, guider og kritiserer hver eneste beslutning?


Originaltitel: Jiro Dreams of Sushi
INSTRUKTØR: David Gelb
MEDVIRKER: Jiro Ono, Yoshikazu Ono, Masuhiro Yamamoto
PRODUKTIONSLAND: USA
Årstal: 2011

 

 

 

 
JIRO DREAMS OF SUSHI.jpg