Jeg hedder ernesto

Genre: Drama
Længde: 112 minutter
Sprog: Spansk, Portugisisk
Undertekster: Dansk

JEG HEDDER ERNESTO deltog ved Cannes Film Festival i 2011 og var nomineret til prisen "Det gyldne kamera" der uddeles til den bedste debutfilm på festivalen.

Filmen foregår i Argentina i 1979. Efter flere års eksil vender Juan og hans familie tilbage til Argentina under falske identiteter. Juans forældre og hans onkel Beto er medlemmer af Montoneros organisationen, der kæmper mod militærjuntaen, der regerer landet.
På grund af deres politiske aktiviteter, bliver gruppen overvåget ubønhørligt, og truslen om at at blive pågrebet er konstant. Men Juans daglige liv er også fuld af varme og humor, og han integreres hurtigt og nemt i sine nye omgivelser.
Hans venner i skolen og Maria, pigen han er forelsket i, kender ham som Ernesto, et navn han må ikke glemme, da hans families overlevelse er på spil. Juan accepterer dette og følger alle sine forældres regler, indtil han en dag får at vide, at de har brug for at flytte igen med det samme, og han må forlade sine venner og Maria uden en forklaring?


Originaltitel: Infancia clandestina
INSTRUKTØR: Benjamín Ávila
MEDVIRKER: Ernesto Alterio, Natalia Oreiro, César Troncoso
PRODUKTIONSLAND: Argentina, SPanien, Brasilien
Årstal: 2011

 

 

 

 
Jed hedder ernesto.jpg