Fruitvale station

Genre: Drama
Længde: 85 minutter
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk

FRUITVALE STATION blev hyldet som et mesterværk af anmelderne og vandt både hoved- og publikumsprisen ved Sundance Film Festival i 2013.

Det er den virkelighedsbaserede historie om den 22-årige Oscar Grant (Michael B. Jordan), der måske ikke var Guds allerbedste barn, men han elskede sine venner, sin kone og sin lille datter over alt på jorden og var trods en let blakket fortid en spejling af det bedste i lokalsamfundet, hvor han var en ildsjæl. Hans liv endte brat nytårsaftensdag i 2009, da han efter et større klammeri blev skudt af en betjent på Fruitvale stationen.

Filmen følger Oscar på dagen for den tragiske begivenhed, hvor Oscar den 31.december vågner op med en fornemmelse af, at der er noget i luften. Måske er det et tegn på, at han skal blive en bedre søn for sin mor (Octavia Spencer), som netop har fødselsdag på årets sidste dag. Måske et tegn på, at han skal være en bedre partner overfor kæresten Sophina (Melonie Diaz), som han ikke har været helt ærlig overfor på det seneste. Eller måske er det et tegn på, at han skal være en bedre far for Tatiana (Ariana Neal), deres smukke fireårige datter. Dagen starter godt i familier og venners lag, men som dagen skrider frem, indser Oscar, at det hele måske ikke står så nemt til at ændre. Om aftenen går turen med vennerne mod bymidten: Rejsen, der skal blive hans sidste.


Originaltitel: Fruitvale Station
INSTRUKTØR: Ryan Coogler
MEDVIRKER: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer
PRODUKTIONSLAND: USA
Årstal: 2013

 

 

 

 
Fruitvale Station.jpg