Fægteren

Genre: drama
Længde: 99 minutter
Sprog: Estisk, Russisk
Undertekster: Dansk

FÆGTEREN er et gribende drama om en mand, som genfinder meningen med sit eget liv gennem arbejdet med børn, der har brug for hans hjælp.

Den unge mand, Endel Nelis, ankommer til en lille, fjernt beliggende by i Estland i starten af 1950'erne - på flugt fra Ruslands hemmelige politi. Han får arbejde på en lille skole som lærer og starter en sportsforening. Han bliver en faderfigur for eleverne, og begynder at undervise dem sin store passion: fægtekunsten. Det bringer ham på kollisionskurs med skolens rektor, som begynder at grave i hans fortid...

Endel kommer til at holde af børnene, hvoraf mange er forældreløse som resultat af Ruslands besættelse. Fægtningen bliver en måde for børnene at udtrykke sig og finde selvværd og da de ønsker at deltage i den nationale fægteturnering i Leningrad må Endel træffe et valg: at risikere alt ved at vise sig med børnene i Leningrad eller sætte sin egen sikkerhed først og skuffe dem.

FÆGTEREN er inspireret af historien om Estlands legendariske mesterfægter Endel Nelis, som grundlagde et fægteakademi, som fostrede flere fægtere i verdensklasse. Filmen blev nomineret til en Golden Globe i kategorien ”Bedste udenlandske film” i 2016.


Originaltitel: Miekkailija
INSTRUKTØR: Klaus Härö
MEDVIRKER: Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere Sr.
PRODUKTIONSLAND: Finland, Estland, Tyskland
Årstal: 2015

 

 

 

 
faegteren.jpg