En fantastisk kvinde

Genre: Drama
Længde: 104 minutter
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk

Den forrygende vinder af Sølvbjørnen for Bedste Manuskript på Berlin Film Festival 2017. Instrueret af Sebastian Lelio der også står bag succesfilmen “Gloria”. EN FANTASTISK KVINDE har nydt stor succes og blev også Oscar- og Golden Globe nomineret som Bedste Udenlandske Film.

Filmens hovedrolleindehaver Daniela Vega, i sin allerførste præstation, blev til stående klapsalver kaldt op på scenen til prisoverrækkelsen i Berlin efter Sebastian Lelio sammen med Gonzalo Maza havde modtaget Sølvbjørnen for filmens manuskript. ”Vi skal kæmpe mod mørke tider med skønhed, med elegance og med poesi” sagde Lelio på scenen og dedikerede filmen til sin modige og fantastiske hovedperson.

”En fantastisk kvinde” er den på én og samme tid smertefulde og betagende historie om Marina, der tjener sine penge som servitrice, men drømmer om at blive sangerinde. Hun er forelsket i den tyve år ældre Orlando, men efter de har fejret hendes fødselsdag, bliver Orlando syg og dør efterfølgende på hospitalet. I stedet for rum til at sørge over tabet af sin elsker bliver hun mistænkeliggjort af såvel læger som politi og Orlandos familie, der ser hende som en paria. Marinas identitet er en byrde, hun bærer så stolt, men den er faretruende tæt på at knække hende.


Originaltitel: Una mujer fantástica
INSTRUKTØR: Sebastián Lelio
MEDVIRKER: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco
PRODUKTIONSLAND: Chile, Tyskland, Spanien
Årstal: 2017

 

 

 

 
En Fantastisk Kvinde.jpg