Circumstance

Genre: Drama
Længde: 107 minutter
Sprog: persisk
Undertekster: Dansk

Atafeh og hendes bror, Mehran, er vokset op sammen i et hjem fyldt med musik, kunst og intellektuel nysgerrighed. Atafeh drømmer om berømmelse og eventyr og sammen med hendes bedste veninde, Shireen, udforsker hun Tehrans undergrundsscene med en ungdommelig beslutsomhed på at være sig selv.

Da Mehran vender hjem efter at have været på afvænning for stoffer afsværger han sit tidligere dekadente liv. Efter at have mistet sine forældres tillid, bliver Mehran hurtigt jaloux på Atafehs kærlige forhold med deres far og beslutter sig for at søge en ny mening med livet, der indebærer kontrol over hans søster. Misbilligende observerer han hvordan et spirende forhold mellem Atafeh og Shireen tager form, og han bliver besat af at rede Shireen fra hans søsters dårlige indflydelse. De engang så tætte søskende er pludselig på kant med hinanden, og efterhånden som vold og begær blandes sammen, bliver det tidligere trykke familiehjem tiltagende klaustrofobisk og truende!

CIRCUMSTANCE vandt publikumsprisen ved Sundance Film Festival i 2011 og er en spændende og indsigtsfuld skildring af iransk ungdomskultur!


Originaltitel: Circumstance
INSTRUKTØR: Maryam Keshavarz
MEDVIRKER: Sarah Kazemy, Nikohl Boosheri, Reza Sixo Safai
PRODUKTIONSLAND: Frankrig, USA, Iran
Årstal: 2011

 

 

 

 
Circumstance.jpg