Burning

Genre: Drama
Længde: 148 minutter
Sprog: koreansk, engelsk
Undertekster: dansk

Prisvinder ved Cannes film festival i 2018 og en film med uforglemmelige poetiske sekvenser. "Filmen formår at indkapsle det ufattelige ubehag, der martrer en generation af unge, som skal finde mening i en verden, der er lige ved at bryde i brand” (Politiken).

Da enspænderen Jong-su forelsker sig i sprælske Hae-mi, synes hans lykke at være gjort, men da hun efter et udlandsophold indleder et forhold til den mystiske playboy Ben, spidser situationen til. Indledningsvist er der sødme over trekantsdramaet, men da Hae-mi pludselig forsvinder, tager dramaet en mere truende uheldsvanger drejning. Umiddelbart er Jong-su uskylden selv, men også han har skeletter i skabet: hans mor forlod familien på grund af farens voldsomme temperament. Jong-su har ikke set hende i 16 år og faren sidder i fængsel for et voldeligt overfald. Mødet med Hae-mi lægger låg på Jong-sus indre vrede, men efter hendes forsvinden kigger han lige ned i afgrunden. Hvor er hun? Eksisterer hendes kat? Og hvem er Ben egentlig?

Dramaet er baseret på novellen 'Barn Burning' af den japanske forfatter Haruki Murakami, som tidligere har fået sin roman Norwegian Wood filmatiseret.


Originaltitel: Beoning
INSTRUKTØR: Chang-dong Lee
MEDVIRKER: Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jun
PRODUKTIONSLAND: Sydkorea, Japan
Årstal: 2018

 

 

 

 
Burning.jpg